Tietoa minusta

Kuka minä olen?

Olen Piia, kolmen lapsen äiti Lapinlahdelta Pohjois-Savosta. Perheeseeni kuuluu myös rakas aviomieheni sekä kaksi koiraa. Luonto ja eläimet ovat lähellä sydäntäni ja perheenä vietämmekin paljon aikaa ulkoillen sekä koiraharrastusten parissa. Haaveilen isosta perheestä, kesämökistä sekä kotimaan matkailusta. Ammatiltani olen koulutettu doula (Doules) ja suoritan parhaillaan sertifiointia. Olen Suomen Doulat ry:n jäsen ja sitoutunut toimimaan doulan toimenkuvan mukaisesti. Pohjakoulutukseltani olen lähihoitaja. Lisäksi minulta löytyy WHO imetysohjaajan pätevyys. 

Raskausaika ja synnytykset ovat aina kiehtoneet minua 

Oma tieni äidiksi ei ole ollut helppo ja itsestäänselvä. Olen kuitenkin kiitollinen polusta jonka olen joutunut kulkemaan, sillä ilman sitä en olisi tässä pisteessä missä nyt olen. Nykyään sydän onkin täynnä rakkautta ja kiitollisuutta, että saan olla äiti lapsilleni sekä saan tehdä unelmatyötäni odottajien, synnyttäjien, perheiden ja lasten parissa. 

Olen kokenut itse kolme erilaista synnytystä ja vauvavuotta. Kaksi lapsistani on syntynyt sairaalassa ja kuopuksemme suunnitellusti kotona. Omat synnytykset ja lapseni ovat opettaneet minua valtavasti. Esikoisemme syntymän jälkeen doulan työ alkoi tuntumaan omalta ja aloin pikku hiljaa pohtia tulevaisuuden suuntaa. Minua kutsui vahvasti odottajien ja perheiden henkisen puolen tukeminen ja kannustaminen oman sisäisen voiman löytämiseen. Toivon, että jokainen synnyttäjä saisi kokea juuri itselleen parhaan synnytystavan ja saisi synnytysmatkallaan tukea sekä kannattelua osakseen.

Rentoutus- ja hierontahoitoja tekemällä haluan myös tukea odottajien ja vanhempien hyvinvointia. Odotusaikana omaan hyvinvointiin ja kehonhuoltoon panostamalla voidaan vaikuttaa myös kohtuvauvan hyvinvointiin sekä synnytyksen sujuvuuteen. Erilaiset hierontahoidot tukevat hyvinvointia ja jaksamista myös synnytyksen jälkeen.

Myös vauvoilla on erityinen paikka sydämessäni, siksi päätin aloittaa myös Baby Balance® vauvahierontakoulutuksen. Baby Balance® opinnot jatkuvat edelleen täydennyskoulutusten parissa. On ollut mahtavaa päästä oppimaan vauvojen anatomiaa ja fysiologiaa, oppia hoitotekniikoita sekä kehittää omaa aistimista ja herkkyyttä hierontahoitoja tehdessä. Baby Balance® vauvahieronnalla on saatu huikeita tuloksia vauvojen vointiin ja sydäntä lämmittää aina kuulla sekä nähdä, miten perheet ovat saaneet hierontahoidosta apua lapselleen. 

Doulana ja hierontahoitoja tekevänä olen avoin, lempeä, empaattinen ja läsnäoleva. Minulta löytyy myös lupsakkaa savolaista huumorintajua sekä tarpeen mukaan herkkyyttä ja rohkeutta keskustella myös vaikeista asioista. Minulle on sydämen asia tarjota palveluitani juuri sinulle ja perheellesi. Tahdon olla tukemassa vanhempien sekä vauvojen hyvinvointia ja omalta osaltani varmistamassa, että kukaan ei jäisi yksin mahdollisten vauva-ajan haasteiden kanssa. Yli 10 vuoden työkokemukseni hoitajana on antanut minulle vankan pohjan auttaa ja olla tukena niin ilon kuin surun äärellä. Kohtaan sinut, perheesi ja vauvasi aina yksilöllisesti, kokonaisvaltaisesti ja teidän perhettänne kunnioittaen.

Miksi ottaisin doulan?

Doulana olen odotusaikana, synnytyksessä ja lapsivuodeaikana rinnallasi vain sinua ja perhettäsi varten. Vaalin synnytysrauhaasi ja sitä, että saisit kokea lapsen saamisen mahdollisimman positiivisena kokemuksena. Haluan turvata sen, että tulet nähdyksi ja kuulluksi. Tuen myös mahdollista puolisoasi/tukihenkilöäsi, jotta myös hän pääsisi parhaalla mahdollisella tavalla mukaan raskausaikaan ja synnytykseen. 

Doulan tuesta löytyy tutkittua tietoa. Laura Erkkilän ja Minna Märsynahon tutkimuksessa synnyttäjät arvostivat erityisesti doulan antaman tuen jatkuvuutta ja he pystyivät kannustuksen avulla paremmin kestämään kipua ja hyödyntämään omia voimavarojaan synnytyksen läpi. Jatkuvaa tukea synnytyksessä saava synnyttäjä on tutkimusten mukaan saanut myös mm. seuraavia hyötyjä; enemmän spontaanisti käynnistyneitä synnytyksiä, vähemmän lääketieteellisiä kivunlievityksiä, pienempi riski päätyä sektioon sekä pienempi todennäköisyys huonolle synnytyskokemukselle (lähde: Hodnett et al. (2013). Continuous support for women during childbirth).

Doulana kuljen vierelläsi lempeästi tukien ja sinua kuunnellen. Tarjoan henkistä tukea, tietoa ja erilaisia keinoja lääkkeettömään kivunlievitykseen. Doulakassistani löytyy mm. akupainantatikku, gua sha -kampoja, imukuppihierontakuppeja, rebozo liina ja eteerisiä öljyjä. Teen kaikkeni, jotta synnyttäjä saisi mahdollisimman hyvän ja omannäköisen synnytyskokemuksen.

Tarjoan aina yhden maksuttoman tutustumistapaamisen, jotta voimme jutella ja jakaa ajatuksia. Tämän jälkeen voit jäädä rauhassa miettimään, voisinko olla oikea doula juuri sinulle. Jos doulapaketeistani ei löydy juuri sinulle sopivaa tukea, ota rohkeasti yhteyttä! Mietitään yhdessä suuri sinua ja perhettäsi palveleva kokonaisuus. 


Koulutukset / kurssit

2012 Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja (sairaanhoito ja huolenpito), Savon ammatti- ja aikuisopisto

2022 Baby Balance®-vauvahieronta moduuli 1, perushierontatekniikka, Balance Care Oy

2022 Doulakoulutus, Doules

2022 Intialainen päähieronta - kurssi, Heli Säisä

2022 Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta, Elonaskel

2022 Koko vartalon imukuppihieronta - kurssi, Superfiilis 

2023 Baby Balance®-vauvahieronta moduuli 2, vauvan refluksi ja sen hoito, Balance Care Oy

2023 Kuivakuppaus ja parantavat kasvit - kurssi, Superfiilis

2023 WHO:n imetysohjaajakoulutus, Satu Willman

2023 Synnytyksen käynnistys vyöhyketerapian avulla, Elonaskel