Tietoa minusta

Kuka minä olen?

Olen Piia, vaimo ja kolmen lapsen äiti Lapinlahdelta Pohjois-Savosta. Luonto ja eläimet ovat lähellä sydäntäni. Olen koulutettu doula, imetysohjaaja ja aromaneuvoja. Pohjakoulutukseltani olen lähihoitaja. Olen Suomen Doulat ry:n jäsen ja sitoutunut toimimaan doulan toimenkuvan mukaisesti. Olen kouluttautunut aktiivisesti doulan työhön, kehonhoitoihin ja luonnonmukaisiin hoitomuotoihin liittyen; tarkemman listan käymistäni koulutuksista ja kursseista löydät tämän sivun alalaidasta.

Raskausaika ja synnytykset ovat aina kiehtoneet minua 

Olen kokenut itse kolme erilaista synnytystä ja vauvavuotta. Kaksi lapsistani on syntynyt sairaalassa ja kuopuksemme suunnitellusti kotona. Omat synnytykset ja lapseni ovatkin opettaneet minua valtavasti ja esikoisemme syntymän jälkeen doulan työ alkoi kiinnostamaan minua. Minua kutsui vahvasti odottajien ja perheiden henkisen puolen tukeminen ja kannustaminen oman sisäisen voiman löytämiseen. Toivon, että jokainen synnyttäjä saisi kokea juuri itselleen parhaan synnytystavan ja saisi synnytysmatkallaan tukea sekä kannattelua osakseen. 

Olen kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Hierontahoitoja tekemällä haluan tukea odottajien ja vanhempien jaksamista ja hyvinvointia, tarjota kannattelevaa kosketusta sekä rentoutumishetkiä arkeen. Myös vauvoilla on erityinen paikka sydämessäni ja siksi lähdin opiskelemaan Baby Balance® vauvahierontaa; haluan auttaa myös vauvoja voimaan paremmin. Lempeys ja lapsentahtisuus ovat minulle tärkeitä arvoja työssäni vauvojen parissa. 

Doulana ja kehonhoitoja tekevänä olen avoin, positiivinen, empaattinen ja läsnäoleva. Minulta löytyy myös lupsakkaa savolaista huumorintajua sekä tarpeen mukaan herkkyyttä ja rohkeutta keskustella myös vaikeista asioista. Yli 10 vuoden työkokemukseni hoitajana on antanut minulle vankan pohjan auttaa ja olla tukena niin ilon kuin surun äärellä. Kohtaan sinut, perheesi ja vauvasi aina yksilöllisesti, kokonaisvaltaisesti ja teidän perhettänne kunnioittaen.

Miksi ottaisin doulan?

Doulana olen odotusaikana, synnytyksessä ja lapsivuodeaikana rinnallasi vain sinua ja perhettäsi varten. Vaalin synnytysrauhaasi ja sitä, että saisit kokea lapsen saamisen mahdollisimman positiivisena kokemuksena. Haluan turvata sen, että tulet nähdyksi ja kuulluksi. Henkisen tuen ja tiedon lisäksi tarjoan erilaisia keinoja lääkkeettömään kivunlievitykseen. 

Hyödynnän työssäni tarpeen mukaan mm. erilaisia rentoutumismenetelmiä, luovia menetelmiä, vyöhyketerapiaa, akupainantaa, erilaisia hierontatekniikoita, aromaterapiaa sekä homeopatiaa. Teen kaikkeni, jotta synnyttäjä saisi mahdollisimman hyvän ja omannäköisen synnytyskokemuksen sekä saisi kokea synnytysmatkallaan voimaannuttavaa kannattelua.

Doulana en tee päätöksiä synnyttäjän puolesta tai ohjaa synnyttäjää johonkin tiettyyn suuntaan. Tarjoan tietoa ja tukea, jotta synnyttäjä voisi tehdä tietoisia päätöksiä omasta synnytyksestään ja hoidostaan. Tuen myös mahdollista puolisoasi/tukihenkilöäsi, jotta myös hän pääsisi parhaalla mahdollisella tavalla mukaan raskausaikaan ja synnytykseen. 

Doulan tuesta löytyy tutkittua tietoa. Laura Erkkilän ja Minna Märsynahon tutkimuksessa haastateltavat kokivat doulan olleen tärkeä tekijä hyvän synnytyskokemuksen syntymisessä. Synnyttäjät arvostivat erityisesti doulan antaman tuen jatkuvuutta ja he pystyivät kannustuksen avulla paremmin kestämään kipua ja hyödyntämään omia voimavarojaan synnytyksen läpi. Jatkuvaa tukea synnytyksessä saava synnyttäjä on tutkimusten mukaan saanut myös mm. seuraavia hyötyjä; enemmän spontaanisti käynnistyneitä synnytyksiä, vähemmän lääketieteellisiä kivunlievityksiä, pienempi riski päätyä sektioon sekä pienempi todennäköisyys huonolle synnytyskokemukselle (lähde: Hodnett et al. (2013). Continuous support for women during childbirth)

Tarjoan aina yhden maksuttoman tutustumistapaamisen, jotta voimme jutella ja jakaa ajatuksia. Tämän jälkeen voit jäädä rauhassa miettimään, voisinko olla oikea doula juuri sinulle. Jos doulapaketeistani ei löydy juuri sinulle sopivaa tukea, ota rohkeasti yhteyttä! Mietitään yhdessä juuri sinua ja perhettäsi palveleva kokonaisuus. 

Koulutukset / kurssit

2012 Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja (sairaanhoito ja huolenpito), Savon ammatti- ja aikuisopisto

2022 Baby Balance® vauvahieronta moduuli 1, perushierontatekniikka, Balance Care Oy

2022 Doulakoulutus, Doules

2022 Intialainen päähieronta, Heli Säisä

2022 Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta, Elonaskel

2022 Koko vartalon imukuppihieronta, Superfiilis 

2023 Baby Balance® vauvahieronta moduuli 2, vauvan refluksi ja sen hoito, Balance Care Oy

2023 Kuivakuppaus ja parantavat kasvit, Superfiilis

2023 WHO:n imetysohjaajakoulutus, Satu Willman

2023 Baby Balance® näkemys imetysohjaukseen, Balance Care Oy

2023 Synnytyksen käynnistys vyöhyketerapian avulla, Elonaskel

2023 Eteeriset öljyt peruskurssi, Superfiilis

2023 Raskausajan pahoinvoinnin ja päänsäryn hoitaminen -kiinalainen lääketiede, Superfiilis

2023 Modernin aromaterapian peruskoulutus, Rohtomieli

2023 Baby Balance® vauvahieronta moduuli 3, pään ja kaularangan hoito (sisältää kieli- ja huulijänneongelmat), Balance Care Oy

 2023 Homeopatian perusteet - kurssi, Satu Järvilehto

2023 Homeopaattisia lääkeaineita synnytykseen - kurssi, Satu Järvilehto

2023 Yrttinyyttihieronta, Superfiilis

2023 - 2024 Aromaneuvojakoulutus, Rohtomieli 

2024 Baby Balance® vauvahieronta moduuli 4, hengitys-, ääntö- ja ravintoväylät, Balance Care Oy

2024 Reiki 1, Heli Säisä 

2024 Chakrahoitajan koulutus, Jenni Kivikoski
 

Olen jäsen seuraavissa yhdistyksissä:

  • Suomen Doulat ry
  • Aktiivinen synnytys ry
  • Kiintymysvanhemmuusperheet ry
  • Kantoliinayhdistys ry