Hoidot

Huomioitavaa! Toimin doulana, joten saattaa olla pieni mahdollisuus ajan perumiseen tai siirtämiseen mikäli joudun lähtemään synnytykseen. Tämä on kuitenkin harvinaista ja mikäli joudun siirtämään aikaasi, saat uuden ajan -20% hintaan.

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta on syvärentouttava, lempeän tehokas koko kehon hierontahoito. Hoitoa voidaan tehdä turvallisesti koko raskauden ajan. Hierontahoito tehdään kylkiasennossa ja hierottava tuetaan tyynyillä. Käytän hieronnassa luonnonmukaista öljyä (kookos- tai viinirypäleensiemenöljyä). 

Hieronnan avulla voidaan:

  • Helpottaa kehon kiputiloja (mm. liitoskivut, lihaskivut).
  • Parantaa aineenvaihduntaa ja vähentää turvotuksia.
  • Tasapainottaa hormonitoimintaa, ruuansulatusta ja hengitystä.
  • Rentouttaa mieltä ja kehoa, vähentää stressiä.
  • Odottajan rentoutunut keho ja mieli vaikuttavat positiivisesti vauvaan ja rentoutunut keho auttaa vauvaa asettautumaan kohdussa hyvään asentoon mm. synnytystä ajatellen.
  • Loppuraskaudessa valmistaa kehoa synnytykseen. Synnytys on sujuvampi ja kivuttomampi, kun kehossa ei ole lihaskireyksiä ja jännityksiä.

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta voidaan tehdä tarvittaessa myös kotikäyntinä. Tämä hoito on ihana lahjaidea odottajalle.

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta 75min/90min.

Hoidon esteet: kuume, kehon tulehdustilat, tuoreet vammat, verenvuoto emättimestä raskausaikana, raskausmyrkytys, säännölliset ja voimakkaat supistukset ennen raskausviikkoa 37, vatsan tai lantion voimakas ja jatkuva kipu, syöpä ja muut vakavat sairaudet. Otathan yhteyttä etukäteen jos pohdit, onko hoito sinulle sopiva. 

Raskauspahoinvoinnin hoito

Tässä hoidossa raskauspahoinvointia hoidetaan kiinalaisen lääketieteen menetelmin. Hoito sisältää akupainantaa ja akupisteiden kuivakuppausta. Hoitoon kuuluu myös hermostoa rauhoittava pää- ja jalkahieronta. Lisäksi annan kotihoito-ohjeet, joiden avulla voit kotona hoitaa itse pahoinvointia näillä menetelmillä.

Mikäli odottajan pahoinvointi on hyvin voimakasta, voidaan tämä hoito tehdä tarvittaessa myös kotikäyntinä.

Raskauspahoinvoinnin hoito 60min.

Hoidon esteet: kuume, kehon tulehdustilattuoreet vammatverenvuoto emättimestä raskausaikana, raskausmyrkytys, säännölliset ja voimakkaat supistukset ennen raskausviikkoa 37, vatsan tai lantion voimakas ja jatkuva kipusyöpä ja muut vakavat sairaudet. Otathan yhteyttä etukäteen jos pohdit, onko hoito sinulle sopiva. 

Synnytyksen käynnistelyhoito

Synnytyksen käynnistelyhoito on koko kehon hoito jossa hieronnan lisäksi käsitellään vyöhyketerapeuttisia heijastepisteitä. Hoito poistaa keholta jännitteitä, aktivoi hormonitoimintaa, edistää supistusten tuloa, antaa lantion alueelle tilaa ja valmistelee kohtua ja kohdunkaulaa. Hoito on tehokas, mutta ei koskaan käynnistä synnytystä väkisin.

Tämä hoito voidaan tehdä aikaisintaan rv 39+0. Jos edessä on synnytyksen lääketieteellinen käynnistys sairaalassa, hoitoa voidaan tehdä jo aikaisemmin. Hoito voidaan tarvittaessa uusia 2-7 vrk kuluttua. Hierontahoito tehdään kylkiasennossa ja hierottava tuetaan tyynyillä. Käytän hieronnassa luonnonmukaista öljyä (kookos- tai viinirypäleensiemenöljyä).

Synnytyksen käynnistelyhoito 75min/90min.

Hoidon esteet: kuume, kehon tulehdustilat, tuoreet vammat, raskausmyrkytys, vatsan tai lantion voimakas ja jatkuva kipu, syöpä ja muut vakavat sairaudetOtathan yhteyttä etukäteen jos pohdit, onko hoito sinulle sopiva.

Synnytyksen jälkeinen hieronta

Tähän rentouttavaan koko kehon hierontahoitoon voit tulla niin pian synnytyksen jälkeen kuin itsestäsi tuntuu sopivalle. Hoito voidaan tehdä myös vaikka synnytyksestäsi olisi pidempi aika. Hoito auttaa kehoa palautumaan synnytyksestä, helpottaa kehon kiputiloja, edistää maidon nousua, rauhoittaa hermostoa sekä laskee stressitasoa. Aluksi keskustelemme hetken synnytyksestäsi ja voinnistasi jonka jälkeen teen hoidon juuri tarpeidesi mukaisesti. Hoidossa voin käyttää toiveesi huomioiden esimerkiksi gua sha - lastaa, imukuppihierontaa tai kuivakuppausta. Hoidossa käsittelen myös vyöhyketerapeuttisia heijastepisteitä.

Mikäli vatsallaan makaaminen tuntuu hankalalta, voimme tehdä hierontahoidon myös kylkiasennossa.

Synnytyksen jälkeinen hieronta voidaan tehdä tarvittaessa myös kotikäyntinä. Voit myös imettää vauvaasi hoidon aikana. Käytän hieronnassa luonnonmukaista öljyä (kookos- tai viinirypäleensiemenöljyä).

Synnytyksen jälkeinen hieronta 75min/90min.

Hoidon esteet: kuume, kehon tulehdustilat, tuoreet vammat, syöpä ja muut vakavat sairaudet. Otathan yhteyttä etukäteen jos pohdit, onko hoito sinulle sopiva.

Rentoutushieronta

Tässä rentoutushieronnassa käsitellään hartiat, niska, kallonpohja, kasvot, pää sekä rinnan yläosa. Hoito sisältää myös rentouttavan jalkahieronnan. Käsittelen hoidossa myös vyöhyketerapeuttisia heijastepisteitä. Hoito helpottaa kehon kiputiloja, rauhoittaa hermostoa sekä alentaa stressitasoa.

Rentoutushieronta tehdään selinmakuulla (tarvittaessa myös vatsamakuulla). Hoito sopii myös raskaana oleville, mikäli olosi sallii 60 minuutin selällään olon. Käytän hieronnassa luonnonmukaista öljyä (kookos- tai viinirypäleensiemenöljyä).

 Rentoutushieronta 60min.

Hoidon esteet: kuume, kehon tulehdustilat, tuoreet vammat, verenvuoto emättimestä raskausaikana, raskausmyrkytys, säännölliset ja voimakkaat supistukset ennen raskausviikkoa 37, vatsan tai lantion voimakas ja jatkuva kipu, syöpä ja muut vakavat sairaudet, aktiivinen pullistuma kaularangassa, kulumat niskassaOtathan yhteyttä etukäteen jos pohdit, onko hoito sinulle sopiva.